MODA, URODA, ZDROWIE, ŚLUB, O MNIE

środa, 25 marca 2015

Bruschetta

Klasyczna włoska bruschetta, czyli drobno pokrojone pomidory, bazylia, zapiekane z mozzarellą na chrupiącym pieczywie. 

Bruschetta

  • pieczywo pszenne
  • oliwa

Dodatek z pomidorów i mozzarelli

  • pomidory
  • mozzarella
  • bazylia (najlepiej świeża)
  • oliwa
  • sól i pieprz
Pieczywo kroimy na standardowe kromki. Pomidory obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w niewielką kostkę. Mozzarellę również kroimy w kostkę. Listki świeżej bazylii drobno siekamy. Mieszamy wszystko razem,  dolewamy oliwy, solimy, pieprzymy i mieszamy dokładnie.
Kładziemy farsz na kromki chleba i wkładamy do piekarnika na parę minut, żeby ser zdążył się lekko roztopić.
Wyjmujemy i podajemy na ciepło.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz